Jeg véd, det “bare” er planter, men kan de det?

Sådan helt derind, hvor du nærmest føler, at du ikke duer til noget?

Giver dig den der trælse følelse af uduelighed, når planterne igen hænger med næbbet og må studses for de værste brune blade?

Er det sådan du har det nogle gange?

Så er du ikke alene – vi er 2.

Planten var lidt "hængt"

Den anden dag opdagede jeg min mindste fredslilje stå og se,
ja mildest talt, sørgmodig ud. Gassen var gået af ballonen der. Den var
simpelthen blevet glemt i et hjørne af vores stue. Og det er sket før, fordi
den står lige bag min datters kasse til hendes horn (sådan et man spiller på).

Øv, øv og atter øv – sir’ jeg bare.

Jeg blev da ked af det.

Plante der er lidt "hængt" - IDESIGN
Gassen er lige gået lidt af ballonen der...

Selverkendelse overfor planter

For snart mange år siden erkendte jeg, at jeg ikke er født med de grønneste fingre, og anskaffede mig en del silkeplanter. Dem har vi stadig en del af, men med tiden er jeg begyndt at kunne få nogle Pilea til at vokse – og endda formere sig.

Stor succes for en som mig.

Ellers har fredsliljen (som lige hang lidt med næbbet) været min foretrukne plante. Mest fordi, den viser meget tydeligt, at den er tørstig. Og fordi den kan tåle det, og strutter glad og taknemmelig igen, når den har fået en liter vand eller to.

Selvvanding til dine planter styrker selvtilliden

Jeg er også blevet glad for selvvandingskrukker, hvor jeg
blot skal holde øje med, om man kan se den røde pind. Kan man ikke, skal der
vand i. Planten her kan nærmest ikke dø.

Dét er skisme smart.

Disse krukker kan fås i alle størrelser så hvis det er noget du kunne tænke dig at vide mere om, så prøv at google lidt på det. Det er en fantastisk opfindelse.

Gode plante vandevaner

Det kan også være en god idé at få lagt nogle faste vandingsrutiner ind i din hverdag. Jeg bruger altid slatterne fra børnenes drikkedunke og giver planterne lidt på skift. Det virker for mig, som ellers er meget lidt struktureret.

Planter der liver op - IDESIGN
Efter 1 liter vand og en god nats søvn. Imponerende.

Silkeplanter med ro i sindet

Hvis du af og til får den dér dårlige samvittighed over, at du ikke kan passe dine grønne planter, så synes jeg du skal overveje at invitere nogle silkeplanter med indenfor i dit hjem. De er så fine i dag, at
jeg næsten ikke tror, at du kan se forskel.

Hvis du vil teste det, så se hvor mange af dem naboen har vandet, mens du var på ferie 😀

Det vigtigste er, at du selv kan acceptere det. At det gøre dig mere glad at se på noget der ser friskt ud end noget der mangler vand og har brune blade.

Lad være med at tænke på, hvad andre vil sige.

Det er DIT hjem.

Her finder du mange fine silkeplanter

 

Tak, fordi du læste med 

Et billede af din indretningsdesigner

Anita Broberg-Jepsen
Indretningsdesigner & Stemningspilot

Vil du have et praj, når der er nyt på bloggen?

Så skriv dig op herunder 

Læs tidligere indlæg

Ser du håndbold?

Håndbold. I december og januar. Damer og mænd. Det kan samle danskerne om skærmen. Om noget. For det er OS

Læs mere »