Jeg viser dig hvordan du får et hjem, som alle i familien kan li' at være i og som fungerer i hverdagen

Må jeg få lov til at inspirere dig?

Kan dine grønne planter gøre dig ked af det?

Sådan helt derind, hvor du nærmest føler, at du ikke duer til noget?

Giver dig den der trælse følelse af uduelighed, når planterne igen hænger med næbbet og må studses for de værste brune blade?

Er det sådan du har det nogle gange?

Så er du ikke alene – vi er 2.

Gassen er lige gået af ballonen, der.

Fredsliljen var lidt ”hængt”

Den anden dag opdagede jeg min mindste fredslilje stå og se, ja mildest talt, sørgmodig ud. Gassen var gået af ballonen der. Den var simpelthen blevet glemt i et hjørne af vores stue. Og det er sket før, fordi den står lige bag min datters kasse til hendes horn (sådan et man spiller på).

Øv, øv og atter øv – sir’ jeg bare.

Jeg blev da ked af det.

Selverkendelse

For snart mange år siden erkendte jeg, at jeg ikke er født med de grønneste fingre, og anskaffede mig en del silkeplanter. Dem har vi stadig en del af, men med tiden er jeg begyndt at kunne få nogle Pilea til at vokse – og endda formere sig.

Stor succes for en som mig.

Ellers har fredsliljen (som lige hang lidt med næbbet) været min foretrukne plante. Mest fordi, den viser meget tydeligt, at den er tørstig. Og fordi den kan tåle det, og strutter glad og taknemmelig igen, når den har fået en liter vand eller to.

Selvvanding styrker selvtilliden

Efter 1 liter vand og en nats søvn. Imponerende.

Jeg er også blevet glad for selvvandingskrukker, hvor jeg blot skal holde øje med, om man kan se den røde pind. Kan man ikke, skal der vand i. Planten her kan nærmest ikke dø.

Dét er skisme smart.

Disse krukker kan fås i alle størrelser så hvis det er noget du kunne tænke dig at vide mere om, så prøv at google lidt på det. Det er en fantastisk opfindelse.

Gode vandevaner

Det kan også være en god idé at få lagt nogle faste vandingsrutiner ind i din hverdag. Jeg bruger altid slatterne fra børnenes drikkedunke og giver planterne lidt på skift. Det virker for mig, som ellers er meget lidt struktureret.

Jeg indrømmer dog, at det har været lidt svært under Corona-krisen, hvor ingen skulle have drikkedunke med. Der var jeg nødt til at lave en alarm på min telefon.

Man må jo bruge det, der virker for én.

Silkeplanter med ro i sindet

Hvis du af og til får den der dårlige samvittighed over, at du ikke kan passe dine grønne planter, så synes jeg du skal overveje at invitere nogle silkeplanter med indenfor i dit hjem. De er så fine i dag, at jeg næsten ikke tror, at du kan se forskel.

Hvis du vil teste det, så se hvor mange af dem naboen har vandet, mens du var på ferie 😀

Det vigtigste er, at du selv kan acceptere det. At det gøre dig mere glad at se på noget der ser friskt ud end noget der mangler vand og har brune blade.

Lad være med at tænke på, hvad andre vil sige.

Det er DIT hjem.

Spor tilbage til din side

3 ting du ikke vidste om Anita

Anita har - ligesom dig - nogle ting hun har en stor passion for:

- Tv-serien Matador
- En god sovs, gerne med fløde
- At sy tøj og være kreativ med farverne

Hyggelige omgivelser

At skabe et hjem der indgyder til ro og hygge gør menneskene harmoniske. Det giver mindre stressede situationer og mere overskud til at gøre det der beriger dig i livet.

Resultat af dit besøg, Anita?

Du får idéer og sparring på dit indretningsprojekt. Efter mit besøg har du en "køreplan" at gå frem efter. Du får lettere ved at finde de rigtige ting til din indreretning og gøre din indretning komplet.