Sådan var det i hvert fald, da jeg gik i skole.

I Formning (ja, jeg er fra sidste århundrede, hvor det kreative fag hed sådan) fik vi en slags 6-stk. æggebakke i plast til vores maling. Når vi havde malet alt det vi skulle og lige inden den skulle gøres ren, blandede vi alle farverne og fik BRUN.

Ligeså sikkert, som amen i kirken.

Genbrugs-maling

Da jeg for nogle måneder siden skulle male vores spisekammer tænkte jeg, at det var en god måde at få en brun farve på. At blande det hele.

Jeg har en masse malingsrester til at stå, fra alle de forskellige rum vi har malet gennem tiden. Det er godt at have, hvis der skal plettes lidt. Det sker jo, at jeg får en idé der indebærer, at der skal flyttes diverse ting, der hænger på væggene.

Spartelmasse og maling kommer derfor ofte i brug hjemme hos os.

Da farven i vores spisekammer ikke var altafgørende, kom malingsresterne i spil, i håb om at ende ud med en sandfarve, der kunne spædes op med hvid loftsmaling, så der var nok.

Og på den måde slå flere fluer med ét smæk: få ryddet op i malerskabet, brugt nogle af resterne i stedet for at smide dem ud og dermed spare miljøet.

Down memory lane

Det var som en tur Down memory lane. Gennem alle de forskellige farver der har været i vores hjem, men som nu er malet over. Der var også farver, der har været malet op som prøver til nogle af mine erhvervskunder, og billeder af mennesker og lokaler dukkede op for mit indre blik. Det var hyggeligt lige at se tilbage.

Jeg blandede alle resterne og frem kom den farve du ser i min grønne Margretheskål. Brun ser den ud, men den var mere rosa end beregnet. Nok fordi der kom en del lyserødt i. Men pyt – den så lækker ud, så jeg gik i gang med rulle og pensel.

På væggen ende farven med at blive temmelig mere rosa end forventet, men den passede godt nok til klinkerne vi lige havde lagt, så alt i alt, var jeg godt tilfreds.

Faktisk ret vild med den farve.

Jeg ville aldrig eksperimentere på denne måde, hvis det var et rum hvor vi skulle være hele tiden. Der ville jeg være 100% sikker på, at jeg fik præcis den farve jeg ville have.

Brug evt. malingsrester hvis du skal grunde en væg efter du har sat glasvæv/filt op. Det sluger en masse og derfor kan du med fordel rydde på på denne måde.

Det færdige resultat

Den rosa-brun farve på væggene, og nogle reoler vi havde i gemmerne.
De hvide hylder bliver flottere med en kontrastfarvet væg

Hug med arme og ben

Har du hvide møbler i dit hjem (hvilket jo er meget almindeligt) så tænk over, at de bliver mere fremtrædende, hvis de får en farvet væg at stå op ad.

Hvis du vil se hvordan mit spisekammer ser ud nu, efter det er blevet fyldt godt op, kan du læse indlægget: Mit uvurderlige spisekammer

Tak fordi du læste med – jeg håber du fik nogle gode idéer til at rydde op og gøre dine hvide møbler mere synlige. Du hugger bare med arme og ben, hvis det har det formål, at komme nærmere dit drømmehjem <3


Ha’ en smuk dag

Anita
Indretningsdesigner hos IDESIGN