Mon ikke vi alle har prøvet det: At have en mand med i IKEA som dybest set kun gør det for at gøre os kvinder glade? Det kan ikke helt undgås at der kommer nogle spændinger undervejs. Måske lige bortset fra når der skal spises. Maden er jo rimelig fornuftig derinde, fri sodavand og softice når der er betalt et beskedent beløb.

Herre-rum!

Hvis IKEA var smarte, så lavede de nogle fede ”Herre-rum”. Med bløde stole, tv og blade (som interesserer herrer – jeg skal ikke gøre mig til dommer for hvilke.) Så tænker jeg ikke det var så svært at lokke de kære mænd med en tur i det store varehus. Hvis de da skal med?

Mænds mareridt

Set fra mændenes side, så er det nok heller ikke det mest inspirerende at blive hevet med i IKEA. Eller romantiske, for den sags skyld. Tilmed, så sker det ofte i weekenden hvor der er stuvende fuldt. 

Irritationen starter allerede fra parkeringspladsen, hvor det næsten er umuligt at få en plads. Og hvis man finder en, så er der langt at gå til indgangen.

Så går jagten ind på en vogn som efterfølgende skal køres i elevator og kantes omkring alle de andre mennesker – og deres vogne. Her tror jeg, at mænd – for at overleve – tager styringen over vognen og sætter al deres energi ind på at undgå sammenstød. Bare for ligesom at have et mål med turen.

 

Stumpemarked - er dét fedt?

Blev vi kvinder f.eks. blevet slæbt med på dagstur i et byggemarked eller til stumpemarked havde vi sikkert også fået nok efter de første 20 min. Men vi er forskellige. Og det er helt i orden, for det er også forskelligheden der gør, at vi har noget sammen.

Skal jeg virkelig inspireres, koncentreret – og det er nødvendigt for at finde de små detaljer i den store butik – så tager jeg alene i IKEA. Det nyder jeg faktisk. Skal der hygges lidt samtidig, så tager jeg min gode kollega og veninde med. Så kommer der også lidt faglig sparring som sidegevinst. 

Skal mand og børn med, så er det mest for at spise. 
Børnene elsker kartoffelmos med flødesovs og kødboller.

Og legelandet.

Kan IKEA redde parforholdet?

Hvordan plejer din IKEA-oplevelse at være? Kunne dette indlæg måske inspirere dig til, at dit næste besøg bliver anderledes? Måske skulle manden blive hjemme, når han nu alligevel hader det? Han passer sikkert gerne børnene, bare for at slippe for at komme med. Så kan du få en hyggelig tur med veninderne, og mon ikke det bliver ligeså givende? Og hvem ved – måske endda bedre for parforholdet;-)

De seneste uger har jeg svælget i gamle sange på Youtube og faldt i dag over IKEA-sangen med Thomas Holm

Den er bare fantastisk beskrivende, jeg kunne i hvert fald godt genkende lidt af mig selv, fra tidligere tider. Nyd den – klik på billedet


Tak fordi du læste med

Et billede af din indretningsdesigner

Anita Broberg-Jepsen
Indretningsdesigner & Stemningspilot

Vil du have et praj, når der er nyt på bloggen?

Så skriv dig op herunder 

Læs tidligere indlæg

Ser du håndbold?

Håndbold. I december og januar. Damer og mænd. Det kan samle danskerne om skærmen. Om noget. For det er OS

Læs mere »
Små indsatser kan gøre en stor forskel

Kaos afblæst!

I forlængelse af mit sidste indlæg: At navigere i kaos  skal du vide, at jeg nu er oven vande igen. Kan

Læs mere »