I weekenden havde vi vejfest hvor jeg bor. En festlig dag med telt midt på vejen, leg i haverne, overdådigt kaffebord, lækker grill-buffet og ikke mindst fantastiske mennesker. Alle klar til en hyggelig og sjov festdag.

I år tog festen dog en helt anden drejning dagen derpå

Thomas_Buttenschøn
Hækken havde form som Thomas Buttenschøn. Stor for oven og lille for neden.

Det her telt skal jo fjernes fra vejen igen, og det sker søndag morgen efter kaffe og rundstykker. At opleve teamworks-ånden når alle hjælper til, synes jeg er helt fantastisk. Nærmest berusende. På under 30 min. var teltet pakket sammen – og festen slut. Troede vi da…

Til festen havde vi lidt underholdning – som på bedste vis blev formidlet af 1 stk. udklædt politimand som pludselig dukkede op. Han fortrak ikke en mine og der gik noget tid inden det skinnede blot lidt igennem at det var et fornøjeligt indslag og ikke den rigtige ordensmagt der entrerede.

Betjenten påtalte blandt andet en ”Thomas Buttenschøn-hæk” – stor for oven og lille for neden – som skyggede for udsynet. Det måtte bringes i orden! Sagde han.

Da vi stod der på vejen og teltet var nede, opstod der igen en team-ånd. Familien i huset med hækken var ikke hjemme, så skulle vi ikke lige barbere den hæk? Jo – det skulle vi! Og det gjorde vi!

Når 8-10 mand går i gang med sådan en hæk, så tager det ikke lang tid. Havde manden i huset selv skullet igennem processen havde det set nogenlunde sådan her ud:

Det havde helt klart kostet noget mere energi, end det gjorde os den sene søndag formiddag.

Et fraflyttet hus på vejen (ja, man forstår det jo ikke med de naboer) fik også klippet den noget vildtvoksende hæk samt fjernet de værste meterhøje tidsler. Nu får kommende købere et bedre førstehåndsindtryk, og vi andre mærker ikke så tydeligt tomheden i huset.

Nabohjælp - IDE:SIGN

En – af ordensmagten også påtalt – tilgroet petang-bane, kom også til syne igen efter en lille times arbejde. Også det projekt ville virke uoverskueligt, hvis man stod med det ene mand. Nu er der basis for at hygge sig med spil på banen i stedet.

Og vi havde det sjovt. Vi hyggede os. Til sidst blev et højt træ i en anden have skåret af i toppen, igen i den gode sags tjeneste: At få mere sol på naboens terrasse.

Mit budskab med denne historie…

Har du et projekt der virker uoverskueligt for dig eller din familie, så spørg om hjælp.

Gør en hel eller halv dag – måske en weekend – til en god og effektiv oplevelse som hjælper dig videre i hverdagen. Fjern puklen som dræner dig.

Tag ansvar for dit liv. Du får det fantastisk bagefter.

Når du nu modtager hjælp, er du også selv nødt til at bidrage lidt den anden vej, men det er jeg overbevist om, at du også gerne vil, og har overskud til, når du selv kommer lidt videre.

Jeg håber at du er blevet inspireret til at ”turde” spørge om hjælp hvis du har noget der tynger dig i dine omgivelser. Det er ingen skam. Og du har garanteret mange der gerne vil, hvis de bliver spurgt.

Inden længe udgiver jeg en bog: Hold Orden – en omsorgsfuld oprydningsguide. Den indeholder gode værktøjer til at skabe systemer og holde orden i dine omgivelser, sortere dine ting m.v.  Måske den har din interesse. Du kan følge med på bloggen, og få et praj når der er nyt

Idesign.signatur

 

 

 

 

P.S. Vi sluttede selvfølgelig af med at grille en pølse.

P.P.S. Manden med hækken blev ikke sur. Han blev meget glad – og overrasket 🙂