I weekenden havde vi vejfest hvor jeg bor. En festlig dag med telt midt på vejen, leg i haverne, overdådigt kaffebord, lækker grill-buffet og ikke mindst fantastiske mennesker. Alle klar til en hyggelig og sjov festdag.

I år tog festen dog en helt anden drejning dagen derpå

Hækken havde form som Thomas Buttenschøn. Stor for oven og lille for neden

Det her telt skal jo fjernes fra vejen igen, og det sker søndag morgen efter kaffe og rundstykker. At opleve teamworks-ånden når alle hjælper til, synes jeg er helt fantastisk. Nærmest berusende. På under 30 min. var teltet pakket sammen – og festen slut. Troede vi da…

Til festen havde vi lidt underholdning – som på bedste vis blev formidlet af 1 stk. udklædt politimand som pludselig dukkede op. Han fortrak ikke en mine og der gik noget tid inden det skinnede blot lidt igennem at det var et fornøjeligt indslag og ikke den rigtige ordensmagt der entrerede.

Betjenten påtalte blandt andet en ”Thomas Buttenschøn-hæk” – stor for oven og lille for neden – som skyggede for udsynet. Det måtte bringes i orden! Sagde han.

 

Så gik vi i aktion

Da vi stod der på vejen og teltet var nede, opstod der igen en team-ånd. Familien i huset med hækken var ikke hjemme, så skulle vi ikke lige barbere den hæk? 

Jo – det skulle vi! 

Og det gjorde vi!

 

Når 8-10 mand går i gang med sådan en hæk, så tager det ikke lang tid. Havde manden i huset selv skullet igennem processen havde det set nogenlunde sådan her ud:

  • Tanken om projektet
  • Tilløb til projektet
  • Selve klipning af hæk
  • Køre affaldet væk


Det havde helt klart kostet noget mere energi, end det gjorde os den sene søndag formiddag.

Et fraflyttet hus på vejen (ja, det forstår man jo ikke med de naboer) fik også klippet den noget vildtvoksende hæk samt fjernet de værste meterhøje tidsler. Nu får kommende købere et bedre førstehåndsindtryk, og vi andre mærker ikke så tydeligt tomheden i huset.

Hygge på petang-banen

Naboer hjælper hinanden

En – af ordensmagten også påtalt – tilgroet petang-bane, kom også til syne igen efter en lille times arbejde. Også det projekt ville virke uoverskueligt, hvis man stod med det ene mand. Nu er der basis for at hygge sig med spil på banen i stedet.

Og vi havde det sjovt. Vi hyggede os. Til sidst blev et højt træ i en anden have skåret af i toppen, igen i den gode sags tjeneste: At få mere sol på naboens terrasse.En – af ordensmagten også påtalt – tilgroet petang-bane, kom også til syne igen efter en lille times arbejde. 

Også det projekt ville virke uoverskueligt, hvis man stod med det ene mand. Nu er der basis for at hygge sig med spil på banen i stedet.

Og vi havde det sjovt. Vi hyggede os. Til sidst blev et højt træ i en anden have skåret af i toppen, igen i den gode sags tjeneste: At få mere sol på naboens terrasse.

Mit budskab med denne historie...

Har du et projekt der virker uoverskueligt for dig eller din familie, så spørg om hjælp.

Gør en hel eller halv dag – måske en weekend – til en god og effektiv oplevelse som hjælper dig videre i hverdagen. Fjern puklen som dræner dig.

Tag ansvar for dit liv.
Du får det fantastisk bagefter

Når du nu modtager hjælp, er du også selv nødt til at bidrage lidt den anden vej, men det er jeg overbevist om, at du også gerne vil, og har overskud til, når du selv kommer lidt videre.

Jeg håber at du er blevet inspireret til at ”turde” spørge om hjælp hvis du har noget der tynger dig i dine omgivelser. Det er ingen skam. Og du har garanteret mange der gerne vil, hvis de bliver spurgt.

Vil du have et praj, når der er nyt på bloggen?

Så skriv dig op herunder 

Læs tidligere indlæg

Rod avler rod - orden avler orden

Fra Kaos til overblik

Hvordan roder man? Spørgsmålet var oprindelig noget helt andet (jeg husker faktisk ikke hvad) men det kom til at lyde

Læs mere »
Et billede af din indretningsdesigner

Anita Broberg-Jepsen
Indretningsdesigner & Stemningspilot

IDESIGN.dk

P.S. Vi sluttede selvfølgelig af med at grille en pølse.

P.P.S. Manden med hækken blev ikke sur. Han blev meget glad – og overrasket 🙂