I dag var jeg ude og hjælpe en skøn kvinde der, sammen med sin mand, er ved at bygge deres drømmehus. Med alt hvad de har brug for som familie. Dét der med, at man skal have alle sine ønsker proppet ned i ét hus, kan være som at spille tetris. Det skal passe sammen det hele og kan til tider være temmelig udfordrende at få til at gå op. Der må ofte hugges en hæl og klippes en tå, for at få kabalen til at gå op.

Der er ikke noget at sige til, at det kan trække tænder ud, at være i sådan en byggeproces. Det ved du alt om, hvis du har prøvet det. For dig der ikke har været der, kan jeg fortælle dig, at der er så mange valg der skal træffes, at man bliver helt træt…

Du skal tage stilling til:

Køkkenlåger, dørhåndtag, dørgreb, skydelåger, køkkenarmatur, håndvask, ophængt eller stående toilet, vandhane, vinduer, døre, lofter, akustikdæmpning, vægbeklædning, flisegulv, trægulv, linoleumsgulv, betongulv, lampeudtag, fugefarve, mursten, udendørs belægning, lampesteder inde og ude, tv-stik, stikkontakter, dørhåndtag, dørgreb, fodlister, dørpaneler…(find selv på flere, for jeg har sikkert slet ikke det hele med.)

Pyha, hva’?

Det er alt sammen noget der (for mange) ikke er særlig spændende, men det er yderst vigtigt, fordi det meste har en betydning for helheden til sidst. Når du begynder at sætte møbler ind, hænge ting på væggene placere dit hyggelige nips forskellige steder i det nye hjem, så er det vigtigt at alt det basale er på plads.

Men jeg giver dig ret i, at det ikke er det sjoveste.

På et tidspunkt har der været så mange ting at tage stilling til, at det kan føles som om, at det hele kører rundt inde i hovedet. Alle de her (for nogen) lidt ligegyldige og ”usynlige” ting. Så er det, at du godt kan længes efter alt det, som er sjovt. Alt det du rent faktisk drømte om, da hele vi-bygger-et-splinternyt-hus-projektet startede.

Men du er kørt træt.

Med træt på.

Fortvivl ikke – hjælpen er på vej

Når man er ved at være mat i sokkeholderne, så kan det hjælpe at bruge mig som redningskrans. Simpelthen at blive løftet op, se det hele lidt fra oven (væk fra alt det der praktiske tagen-stilling-til) og begynde at drømme sig ind i drømmehuset.

Ligesom det hele startede, før det blev overmandet af: [Læs selv listen ovenfor]

Fra frustreret til fokuseret på 1½ time

Da jeg kom ud i det hus i dag, hvor malerne lige var gået i gang med at spartle, var ønsket fra min kunde, at få styr på de ting, som havde naget hende. Dét, som hun ikke kunne se sig ud af. Hun var ellers skarp på det med indretning (det kunne tydeligt set af alt det, der allerede var lavet) men der var lige de her hængepartier, som gjorde at hun ikke var helt tilfreds.

Blev mere tilfreds med sit hjem på 1½ time

På 1½ time fik vi vendt bøtten på hovedet og lavet nogle skitser over, hvordan hun kunne tænke videre i sin indretningsproces.  En masse idéer, der supplerede dét hun allerede havde tænkt og som hun vidste, passede godt til deres lille familie. Med opbevaring, hyggerum, stemning m.v.

Det giver mig en dejlig fornemmelse, at jeg nu har bidraget til, at en kvinde blev endnu mere glad for sit nye hjem i dag. Fordi hun nu kan se mulighederne i det, og ikke mindst tillade sig at drømme igen. Når huset er klar til at flyttebilerne kommer, så har hun fundet en masse ting frem som hun ved, vil fungere i det nye. På den måde kommer de alle hurtigere til at føle sig hjemme i det nye hjem.

Har DU brug for en redningskrans, så tøv ikke med at svømme ind på min hjemmeside IDESIGN.dk.

Måske siderne:

Før vi bygger om
Plantegnings-tjek eller
Vi skal købe nyt

…er der hvor du finder inspiration og redning til netop dit projekt.

Tak for nu, tak for din tid.
Jeg håber du blev inspireret.

 

De bedste hilsner

Anita
Indretningsdesigner & “livredder”