Forleden så jeg et afsnit af ”Et umage par”. Jeg blev voldsomt inspireret af hvordan de blev påvirket af deres indretning og hvordan de så på det, og fik lyst til at dele det med dig!

Er der balance på vægtskålen?

Det går pludselig op for Dharma, (pigen med det store hjerte og den alternative tankegang) at hendes og Gregs hjem udelukkende består af hendes ting. En stil med meget forskellige møbler, hyggeligt sammensat så det giver en god og hjemlig stemning. Der er ikke sparet på farverne. Alle Gregs møbler, personlige minder m.v. har han opmagasineret andetsteds – fordi de stadig betyder noget for ham.

Med det store hjerte der banker i Dharma, tager hun straks action, da hun opdager at han stadig har følelser for sine ting. Resolut flytter hun alle sine egne ting ud og sætter hans ind. Det afføder en stor forandring. Stilmæssigt er hun langt fra Greg – som er opvokset i en fin familie og uddannet advokat med henblik på at overtage faderens firma. Hans stil er meget strømlinet med sort læder, glas og stål.

Det siger sig selv, at forandringen er enorm. Greg befinder sig godt, da denne stil jo passer til hans personlighed, mens Dharma bliver stærkt påvirket.

Personligheden forandres

Hendes altomfavnende hjertevarme personlige væsen bliver pludselig udsat for mere kølighed og struktur. (Det er det, meget metal i boligen giver os) Hun bliver enorm struktureret og nærmest ”fanget” i dette. Hun er slet ikke til at kende igen.

Vores omgivelser påvirker os. Dette er måske et grelt eksempel, men ikke desto mindre rigtigt. Her er det en total forandring der er tale om. Den kunne godt laves mere ”blød”, hvis der ønskes at få nogle af den anden parts møbler integreret i hjemmet. Det er noget af det jeg ofte kommer ud for. At skulle hjælpe mine kunder med at få hjemmet til at være fælles. Specielt hvis det er den ene der har boet alene i huset først. Og det lader sig sagtens gøre – med respekt for den enkeltes ønsker og forhold til tingene, finder vi en god løsning, som begge parter befinder sig godt med.

Efter at have boet i dette ”nye” hjem nogle dage, indser Greg dog, at det nye hjem ikke er lykken, hverken for ham eller Dharma. Han flytter alle hendes møbler tilbage i hjemmet – og får igen sin spontane og livlige kone tilbage.

Man har et standpunkt….

Han kan godt se, at Dharma ikke trives med hans lidt kolde møbelstil, og jeg tror at han rent faktisk også indser, at han trives bedre med det lidt mere hyggelige, omend det er langt fra hans personlige stil.Det ene billede er rigtig hyggeligt og varmt, mens det andet er meget stilrent og koldt

Det er stort i et forhold at kunne være så large som disse to. At kunne give den anden plads og ikke kun forlange at have sit eget omkring sig. Dog er det mit indtryk at det hører til sjældenhederne at den enes ting total dominerer. Ofte findes der et godt kompromis.

Du skal have det omkring dig der har betydning for dig og det du godt kan li’. Det er vigtigt, da det er et udtryk for din personlighed, og det der gør dig til et helt menneske.

Se det skønne afsnit, hvis du har tid og lyst. Det jeg skriver om her, er i første halvdel af afsnittet.
Sæson 3 afsnit 22

P.S. Hvis du ser hele afsnittet, så har jeg altså ikke noget imod lædermøbler.

I næste indlæg kigger jeg på Greg´s far og mor – det bliver ikke mindre interessant!

Ha´ en smuk og inspirerende dag

 

Tilbage til Idéer til din indretning