Jeg viser dig hvordan du får et hjem, som alle i familien kan li' at være i og som fungerer i hverdagen

Må jeg få lov til at inspirere dig?

Det egentlige problem sløres

Kender du det?

Når du synes der er noget der ikke rigtigt fungerer i stuen, køkkenet, kontoret eller et andet sted, så ser du dig omkring.

Kigger rundt, kigger op, kigger ned – og finder et eller andet, du tænker, må være dét, der skal til, for at komme i mål og få skabt den stemning du ønsker dig.

Den klassiske er: Vi maler lofterne.

Ikke at der skal siges et ondt ord om at male lofter, jeg har bare så ofte set, at det er det der er blevet gjort (noglegange kun næsten gjort), og så er resultatet ikke dukket op som ventet.

En anden klassiker: Vi skifter gulvene

Det kan sagtens være, at gulvtæppet alligevel ikke kunne klare flere fester eller trægulvet var ved at have set enden på dets liv som gulv, men resultatet kom heller ikke her, som ønsket.

Det føles bedre at gøre noget – end IKKE gøre noget

Hvis du f.eks. mærker et par sko gnave, kan du godt skifte snørebåndene. Du kan også godt pudse dem, så de står spejlblanke og klar på ballade. En ny sål under bunden vil heller ikke gøre skade og endda forlænge skoens levetid.

Men de gnaver stadig.
For du har ikke fundet årsagen til, at de gnaver.
Kun pyntet på den.

Kan du se det?

At du har ordnet alt det du (forholdsvis) let kan, så det i hvert fald ser fint ud (på overfladen) men du har stadig ikke fået løst problemet?

Vi sparede en loftsmaling i første omgang.

For nylig besøgte jeg et ægtepar som skulle renovere stuen. Overvejelserne gik egenlig på, at gulvet skulle skiftes, men de havde overvejet at male loftet.

For at gøre noget, simpelthen.

Jeg spurgte, om det var et udpræget ønske at få loftet malet hvidt (det var lyse rustikbrædder) og det var det som sådan ikke. Og det var heller ikke på nogen måde noget, der tyngede stuen.

Vi fik en god snak om, alle de andre ting de har, fik omplaceret billeder, aflivet en gammel reol og ellers genbrugt alle deres ting, som var rigtig fine og passede godt til dem.

Da alt var på plads og snakken om det nye gulv var på plads, kunne de godt se, at det slet ikke var nødvendigt at male loftet (de havde en dejlig lys stue). Det fokus vi i stedet havde skabt på det nye gulv, ville skabe en skøn kontrast og give dem lige præcis den stemning de ønskede sig. Med nyt gulvtæppe, deres egne billeder på nye pladser (så ser det næsten nyt ud) og deres møbler, der nu ville fremstå helt anderledes, blev det ved det. Eneste nye investering var nyt gulv – som så blev tæppe – og det var også det de havde ringet efter mig for at snakke om.

Nogle mennesker mener, at når man ringer efter ”sådan en som mig” så koster det en hulens masse penge mere end man regnede med.

Det er så ikke rigtigt i dette tilfælde, og jeg har flere på listen, som jeg har sparet for adskillige tusinde kroner.

Det er de sjove dage.

Lidt til dig at tænke over…

Overvej, om dit egentlige problem bliver sløret af noget, du (forholdsvis) let kan fikse

Måske dette inlæg sætter dit projekt i et nyt – og mere overskueligt – lys.

Jeg vil så gerne have, at du kommer godt i mål med dine projekter.
Derfor har jeg nu lavet det sådan, at du kan få min hjælp både som kurser, som onlinehjælp og med besøg af mig.

Tjek det ud – og giv mig et kald på 6068 5575 hvis du har noget, vi lige skal vende. Du er altid hjertelig velkommen.

Ha’ en smuk dag

Anita Broberg-Jepsen
Temmelig erfaren indretningsdesigner

P.S. Hvis du endnu ikke modtager et pip i postkassen, når jeg skriver nyt på bloggen, så tilmeld dig herunder…

Spor tilbage til din side

3 ting du ikke vidste om Anita

Anita har - ligesom dig - nogle ting hun har en stor passion for:

- Tv-serien Matador
- En god sovs, gerne med fløde
- At sy tøj og være kreativ med farverne

Hyggelige omgivelser

At skabe et hjem der indgyder til ro og hygge gør menneskene harmoniske. Det giver mindre stressede situationer og mere overskud til at gøre det der beriger dig i livet.

Resultat af dit besøg, Anita?

Du får idéer og sparring på dit indretningsprojekt. Efter mit besøg har du en "køreplan" at gå frem efter. Du får lettere ved at finde de rigtige ting til din indreretning og gøre din indretning komplet.