Om en farve være lækker? Det afhænger af øjnene der ser.

Flot bil med en lækker rød farve

I mit daglige arbejde med farver, har jeg mange farver jeg synes er flotte. I specielle kombinationer med andre spiller de fantastisk flot sammen og blive helt unikke. Og skaber gode stemninger.

Men… da jeg for noget tid siden så denne bil for første gang, gik der et sug igennem mig. DÉT var en lækker farve! Wharrrw! Og den kunne stå helt alene. Og være lækker alligevel.

Den røde farve kan noget

Den røde farve tiltrækker vores opmærksomhed. Det er jeg klar over, men denne her var mere end bare rød.(lyder måske lidt skørt, men du kan vist godt fornemme det) Den changerer i metallakken, og når lyset rammer den bliver den nærmest helt levende. SÅ lækker den er. Og lidt fræk.

Måske har du også en farve du synes er lækker? Alene eller sammen med andre? En farve der giver dig ro, energi, sammenhæng eller andre kvaliteter du sætter pris på. En farve der giver dig noget godt.

Har du følt dig tiltrukket?

Det er sådan med farver, at vi på forskellige tidspunkter i vores liv tiltrækkes af forskellige farver. Alt efter hvad vi har brug for på det givne tidspunkt.

De brune farver

Måske du har oplevet at være tiltrukket af de brune farver i en periode. Disse farver skaber ro og tryghed. Det havde du højest sansynligt brug for i dit liv på det tidspunkt.

orangefarver_idesign.dk
De orange og røde farver giver varme. De fanger øjet og man bliver glad når man ser dem. (billedet er fra Formland Autumn 2015)

De røde og orange farver

De røde og orange farver skaber aktivitet og der bliver sat ting i gang og skabt nærvær og varme.   Har du også haft sådan en periode i dit liv?

Pastelfarver og hvid

De meget lyse pasteller og de hvide farver er gode til at give dig overblik og hjælpe dig med at skabe struktur. Både i dit hjem mht. oprydning, men også i dit liv, hvis der er sket store ændringer som gør, at du har brug for at få klaring på, og overblik over det hele.

Har du en yndlingsfarve?

Går du med tanker om en flot farve du godt kunne tænke dig at implementere i dit hjem, så prøv det. Mal den på én væg og find nogle ting der matcher den, så den kommer til at se ”integreret” ud. Det kan godt være, at du kun har brug for den det næste halve års tid, men så er det jo blot maling.  Det er til at ændre på. Og du får din farve!

Måske du prøver dig frem med yndlingsfarven på dit tøj. Et tørklæde, en taske eller andet tilbehør. Det er en smart måde at få noget af farven på, uden at skulle investere mange penge. Det er jo ikke sikkert at det er så længe du vil bruge lige præcis den farve.

Spring ud i det – og se dig om i verden efter lækre farver der gør dig glad

Idesign.signatur

Vil du gerne have et praj når der er nyt på bloggen, så skriv dig op her