I dag har jeg besøgt Jette. Hun havde endnu engang hidkaldt mig, da der var sket mange forskellige ting i hendes liv på det seneste. Hun bor stadig i sit skønne hus, som hun har boet i alle de gange jeg har besøgt hende.

”Og hvorfor skal du så komme, fordi der er sket en masse ting i Jettes liv” tænker du måske?

Det vil jeg gerne fortælle dig, for det er dét, der gør koblingen mellem indretning og personlig udvikling så interessant.

Jette ved, hvad indretning kan

Jette har nemlig fundet ud af, at indretning, farver og interiør har en stor indvirkning på hende. Alt efter hvor hun har været i sit liv, har hun haft brug for noget forskelligt. Jeg har fulgt Jette i ca. 12 år og hun ved, at når det hele slår lidt knuder, hun mangler energi og flow i sit liv, så er det tid til at få mig på besøg – igen.

Jeg er så taknemmelig for, at Jette ved, at hun har denne – for nogle – usynlige faktor at arbejde med, i sin personlige udvikling. Det virker rigtig stærkt og giver mening.

Indretning som sparringspartner

Når mennesker udvikles i form af forandringer i fx familieforhold, arbejdsrelationer, flytninger eller andet, giver det god mening, at tænke indretningen af de nære omgivelser ind som en sparringspartner i processen.

Rykker man sig personligt, kan det også kræve forandringer i omgivelserne. Et billede du måske før syntes var rigtig smukt, kan du blive færdig med hen over natten. Pludselig siger det dig bare ikke noget mere.

Det er helt normalt.

Du har måske før haft mange møbler i din stue, og været rigtig glad for det, og pludselig trænger du til luft omkring dig. Det er fordi, du har forandret dig.

Forhold dig til dine ting

Det er ikke nødvendigvis fordi dine møbler fejler noget eller ikke er pæne, men du trænger bare til noget andet. Måske kan en sortering og vurdering af dine møbler gøre det. I andre tilfælde vil du kunne mærke, at du simpelthen er nødt til at købe nogle nye møbler for at komme videre. For ikke at blive ved med at ”hænge” i det gamle.

Måske har du haft disse følelser på et tidspunkt, når du har trængt til en ny farve, en ny sofa eller bare at flytte lidt rundt på dine møbler. Det er ikke sikkert, at du har koblet forandring i det ydre og indre sammen, men prøv at tænk efter.

Det er virkelig interessant.
At du har trængt til en forandring i det ydre, fordi der er sket noget i dit indre.

 

Det er noget af dét jeg også elsker ved indretning.
At det er mere end bare indretning.

Anita Broberg-Jepsen
Indretningsdesigner hos IDESIGN

 

Jeg nyder i fulde drag, at få lov at følge mine kunder på den måde. At være med i deres udvikling og forandring.

 

Ha’ en smuk dag

Anita – Indretningsdesigner
[sådan en der ved en masse om farver og hvor skabet står bedst]