Når du indretter dit hjem er det ikke sikkert, at du laver de store forandringer. Måske du er bedre til det, med at flytte lidt rundt på nips og grønne planter.

Vi er forskellige – og heldigvis for det.
(ellers ville der jo slet ikke være basis for sådan en som mig, for så var alle hjem jo ens.)

I min værktøjskasse har jeg mange forskellige ting jeg kan bruge, alt efter hvad opgaven lyder på. Præcis ligesom mekanikeren har en masser forskellige stykker værktøj han bruger alt efter, om der f.eks. skal skiftes bremser, kofanger eller justeres lygter.

 

Mit "på skrå" værktøj bruges på sofaen

Sidste uge, tog jeg mit “på skrå” værktøj frem. Det sker engang imellem, når det lige er dét, der passer. En anden dag er det farverne, der er det centrale eller placering af møblerne i rummet der skal vendes helt på hovedet. (jeg siger det lige igen: Jeg elsker at hjælpe mennesker, og at det altid er forskellige udfordringer jeg kommer ud til)

Når jeg foreslår at sætte noget på skrå, er reaktionen ofte, at der bliver stille. Stille, som i at “Det ved jeg ikke lige om jeg synes er en god idé”. Og det er helt normalt. For det er en anderledes måde at tænke på, hvis møblerne altid har stået langs væggene.

Derfor tilbyder jeg at hjælpe med at flytte sofaerne (for det er typisk dem, jeg skråtstiller) med det samme, så de kan få syn for sagen. At se noget “sådan rigtigt” er som regel nemmere at forholde sig til. Det bliver lettere at mærke efter i maven, når man kan prøve det af først.

"Og det koster ikke noget som helst,
men det giver en hel masse til rummet."

Fra kantet til rundt og blødt

De fleste rum er firkantede og bliver også ofte indrettet “lidt kantet”. Det er der ikke noget galt med, hvis det passer til møblerne, menneskerne og alt det andet.

Andre kan godt li’ at det hele bliver lidt mere “rundt og blødt”, fordi det skaber lidt mere hyggestemning i rummet. Derfor kan løsningen med at sætte sofaen på tværs være en idé. Den bløder rummet op og får ofte stuen til at virke mere indbydende.

Du får lige et par billeder – før og efter – fra sidste uge, hvor vi satte sofaerne på skrå. Fik plads til en ekstra stol i stuen og åbnede op, og brugte lidt af det “spildplads” der var i stuen, til at give stuen mere liv. 

En enkel ting gør en stor forskel

Jeg tror godt du kan se, hvad der sker med rummet. Og som jeg sagde før, det er begge fine rum, placeringen på skrå gør bare noget andet. Det eneste der er til forskel på de to billeder er, at der er flyttet på lamper og møbler. Billederne er ikke flyttet endnu, men det har kunden fået en plan over, så det hele kommer til at hænge sammen.

Det vigtige er blot, at kunne mærke, hvordan det vil virke, hvis sofaen stod på skrå. Og det kan man, når møblerne lige bliver drejet.

 

Er du nysgerrig på, at lære mere om, hvordan du indretter dig med min værktøjskasse, så tjek mine kurser ud på IDESIGN.dk. Eller ring og spørg mig, du er altid velkommen.

 

Tak fordi du læste med – ha’ en smuk dag

Et billede af din indretningsdesigner

Anita Broberg-Jepsen
Indretningsdesigner & Stemningspilot

www.IDESIGN.dk

Vil du have et praj, når der er nyt på bloggen?

Så skriv dig op herunder 

Læs tidligere indlæg

Julehilsner før og nu

Julehilsner med håndskrevne julekort Jeg har altid gået ind for autensitet og personlighed. I mit univers er det det, der

Læs mere »