Det er Luciadag.
Ingen indretningsbesøg er ens.
Det har de aldrig været, og det bliver de aldrig.
Simpelthen fordi mennesker er så fantastisk forskellige.
Det er deres hjem også.

Og heldigvis for det!

Indretningsbesøg

I denne uge var jeg på indretningsbesøg hos en kvinde jeg har hjulpet flere gange gennem næsten hele min tid som selvstændig indretningsdesigner. Det nærmer sig 20 år.

Hun skulle have skabt sig et nyt hjem, og manglede overblik. Og så manglede hun dét, at kunne føle sig hjemme. Savnede at få alle sine ting puslet på plads, så det gik op i en højere enhed. 

At mærke, at det var HENDES hjem.

Luciadag med kaffe, lys og Luciabrød

Luciadag

Efter vi havde gennemgået hele huset, sad vi i sofaen og talte lidt om løst og fast. Pludselig siger hun til mig: ”Har du tænkt på, at du kommer her på Luciadag og spreder lys og varme i mit hjem og mit hjerte, så jeg pludselig kan mærke, at jeg kommer til at elske at bo her?”

”Har du tænkt på, at du kommer her på Luciadag og spreder lys og varme i mit hjem og mit hjerte, så jeg pludselig kan mærke, at jeg kommer til at elske at bo her?”

Jeg vidste godt, at det var Lucia dag for min datter (som for øvrigt hedder Lucia) havde jeg netop set gå Lucia-optog på skolen før jeg kørte af sted. Men at jeg selv var én der spredte lys, havde jeg ikke tænkt på.

Når tvivlen fordufter

Når jeg tænker efter, så er det jo dét jeg gør. 

Spreder lys. 

Ikke på den dér måde med at gå rundt med stearinlys, men ved at tænde lyset i mennesker. 
Få dem til at mærke, hvad der vil ske, hvis de skaber nogle forandringer i deres hjem.

Lade dem tænke sig hen til dér, hvor forandringerne allerede ER sket, og mærke følelsen af, hvordan det vil være at leve og bo i det nye.

At kunne se og mærke det på den måde, gør vejen at komme dertil mere farbar. Den bliver pludselig til at få øje på. Stenene (som er de hidtil uoverskuelige forhindringer) er væk, og vejen mod målet er lige og fremkommelig.

Når resultatet er både set og mærket på den måde, og hvis det føles rigtigt, så er tvivlen forduftet. Så er det er bare om at komme i gang. Flytte rundt på møbler, billeder m.v. og måske male en væg eller to – alt efter, hvad vi har fundet frem til – selvfølgelig indenfor budgettet du har lagt.

Et billede af din indretningsdesigner

Anita Broberg-Jepsen
Indretningsdesigner & Stemningspilot

Få hjælp til dine indretningsudfordringer

Vil du have et praj, når der er nyt på bloggen?

Så skriv dig op herunder 

Læs tidligere indlæg

Rod avler rod - orden avler orden

Fra Kaos til overblik

Hvordan roder man? Spørgsmålet var oprindelig noget helt andet (jeg husker faktisk ikke hvad) men det kom til at lyde

Læs mere »