I aftes begyndte min søn at finde papir og blyant frem og tegne sit værelse op. Vinduet og døren var fint med og han havde helt klart nogle tanker om, hvad han gerne ville med sit værelse.

Min store dreng, der næsten lige er blevet 14 år. Vildt som tiden går.

Jeg synes det er så skønt, når mennesker mærker, at der skal ske noget nyt i deres indretning. Skønt fordi, det hænger sammen med, at de har flyttet sig i livet, af den ene eller anden grund og trænger til, at deres omgivelser skal flytte sig sammen med dem. For rigtig at flytte sig.

Det kaldes også udvikling.

Bliver man i de “gamle” fysiske omgivelser, er man tilbøjelig til at falde tilbage i gamle mønstre, og ikke gøre udviklingen komplet. Det er ikke tilfredsstillende, for det “rykker” i mennesket for at komme videre.

Ikke alle ved, at der er så nær en forbindelse mellem personlig udvikling og vores fysiske omgivelser.  Det er noget af det der gør, at jeg synes det er så spændende med indretning. At man kan hjælpe forandring på vej og understøtte processen. 

Tilbage på det unge værelse

Min søn havde nogle ønsker om et hyggehjørne og plads til nogle venner på besøg. Egentlig meget smart hvis de kunne sidde nogle stykker derinde, så den var jeg med på.

Vi begyndte at se på hans tegning og jeg spurgte lidt ind til det, der hedder målestoksforhold. Allerede her kunne jeg mærke, at jeg var den irriterende mor der var alt for realistisk, og han sagde også (med et glimt i øjet) at han ville ønske at han havde talt med en om det, som bare synes det hele var en god idé.

Hvis hans tegning skulle effektiviseres på det lille værelse han har, ville det bevirke at alle vægge skulle flyttes mindst en meter udad.

Det er også træls med en realistisk mor, hva’?

Jeg tog mor-brillerne af

Ligesom jeg taler med mine kunder og finder frem til deres ønsker og behov, gik jeg igang med min søn. Ikke som mor, men som rådgiver og sparringspartner.

Målebåndet kom igang, så vi kunne finde nogle realistiske løsninger som også ville kunne føres ud i livet.

Præcis som jeg arbejder med mine kunder. Løsningerne skal være til at håndtere, udføre og samtidig dække behov og ønsker.

Det var rigtig sjovt, at få lov at arbejde med min store søn og vi fandt – efter 3 forslag – frem til en løsning der både kunne lade sig gøre og som opfyldte hans ønsker.

Og mine, om at der også skal være plads til hans tøj. For hans skyld kunne alt hvad der hedder tøj placeres et andet sted. Teenage-hjerne, siger jeg bare. Jeg finder en kommode, som også kan agere tv-bord. Så er alle glade.

Synligt resultat i weekenden

Vi glæder os begge to til weekenden, hvor han skal gøre rent (her glæder jeg mig nok mest) inden vi sætter “projekt omrokering” i gang. Sofaen er ikke eksisterende i øjeblikket, men han kan så få et indtryk af, hvordan bl. a. skrivebords-delen vil fungere.

Rum bliver ikke bygget på én dag, og det er meget godt. Så er der nemlig tid til at mærke efter, finde de helt rigtige ting og måske kan noget af det gamle anvendes på en ny måde, som man ikke havde set komme i første omgang.

Vi lader op i aften og sætter igang i morgen.

Tak fordi du læste med

 

Vil du have et praj, når jeg har noget på mit indretnings-hjerte, så skriv dig på VIP listen lige her

Vil du have besøg, så kan du finde flere oplysninger på IDESIGN.dk