Sammenhængen der kan gøre øjet godt tilfreds eller få det til at slå gnister. 

Det sidste skete for mig, da jeg forleden så dette badeværelse – og jeg er sikker på, at du godt kan forstå hvorfor, når jeg lige forklarer mig. 

Fliserne her fejler ikke noget

Men kan mene om de her fliser hvad man vil, men de fejler ikke noget. De er rene, sat pænt op, hele og så har de et jævnt (om end lidt uroligt) mønster. Der er blomster på dem alle.

De har en rolig bundfarve, som til dels kompenserer for det meget mønster der er.

Man kan også sige, at de er fra en bestemt tid og det er også helt legalt, hvis din smag ikke matcher denne stil. Det er ikke dét jeg vil hive ud af dem. Det er sammenhængen.

Billedet her viser et closeup af flisen, hvor du lettere kan se farverne. Rolige jordfarver med lidt brændt orange og støvet mosgrøn. 

Fliser med blomster

Her er fliserne vist på den måde de er sat op. Lidt atypisk med mønster på alle fliser.

Det her er et fint badeforhæng

Hvis du bevæger dig ud på “badeforhængs-markedet” vil du opleve at der findes rigtig mange forskellige. Især hvis du surfer lidt rundt på nettet. 

Dette forhæng er fint, da det indeholder mange farver. Det er personligt et af mine favoritforhæng, da der er mange muligheder for at matche forskellige håndklæder i, og dermed trække den farve frem af forhænget, som du bedst kan li’ eller har flest håndklæder i. 

Et virkelig alsidigt forhæng der passer ind på de fleste badeværelser. Du skal selvfølgelig kunne li’ at kigge på blomster, ellers skal du finde et andet.

Det var her det slog gnister for mine øjne

Som du kan se ovenfor, så er det to (alt efter smag, selvfølgelig) pæne “elementer” vi har med at gøre. Men når to så forskellige ting sættes sammen, så sker der noget, som for mig ikke er positivt. 

Det var her gnisterne kom. 
Og jeg tror godt at du kan se hvad jeg mener. 

Kan du høre skriget?

Fliser og forhæng nærmest skriger hinanden. Der er faktisk ikke ret meget de 2 kan blive enige om.  

Hverken farver eller stil. 

Dét kan vi vist godt blive enige om.

 

Prøv li' og hør her...

Jeg ser ofte, at der netop er ting i hjemmet som sagtens kan bruges, men som i sammenhængen kan få det vildeste (læs: ikke så flotte) udtryk. Og det er synd. 

For at inspirere dig lidt, vil jeg vise dig, hvordan både fliser og forhæng kan komme til deres ret, hver for sig. 

 

Fliser i kombination med brændt orange og grønt

Sammensætning med fliser som harmonerer

Et ensfarvet grønt badeforhæng skaber ro til fliserne. Håndklæder i den varme farve i blomsten tilfører rummet noget varme og nærvær. Planten, der er grøn, giver liv til badeværelset og den anden kan vælges, hvis du gerne vil have noget, der her en mere varm farve.

Forhæng med fokus på de rosa nuancer + grå

Badeforhæng hvor den rosa og grå farve trækkes ud

Forhænget er meget enkelt i sit udtryk, og her har jeg valgt at bruge den rosa farve til bademåtte og evt. håndklæder. Jeg har sat den sammen med hvide fliser, gråt håndklæde, sort vase og sort sæbe, og får dermed et mere moderne udtryk. Hvis jeg havde kørt en støvet blå og støvet rosa og sat roser ind i stedet og sæbe med blomster, så havde badeværelset været et andet. Du bestemmer selv – og skal vælge det, du kan li’.

Jeg håber du blev inspireret

Mine blogindlæg er mine refleksioner og observationer af omgivelserne. Nogle gange møder jeg en smuk harmoni, andre gange en disharmoni (som her) og andre gange igen er det observerede eller mødte indretningsudfordringer det handler om. 

Når jeg tænker, at det kan andre have glæde af at blive beriget med, så skriver jeg – og du kan skrive dig op til at modtage nyt på bloggen, hvis du har lyst. 

Vil du have et praj, når der er nyt på bloggen?

Så skriv dig op herunder 

Læs tidligere indlæg

Anita Broberg-Jepsen
Indretningsdesigner & Stemningspilot

 

Vil du modtage et pip i postkassen, når der er nyt på bloggen, 
skriv dig op her