Har du prøvet at stå og skulle vælge en neutral farve til dine vægge, og er endt med at få hele baduljen malet hvidt? Simpelthen fordi det gør dig helt rundtosset med alle de farver, at du giver op?

Jeg ved godt, at det er svært, for de helt lyse farver er faktisk de sværeste at vælge, og det er meget spøjst. Der kan selv jeg komme til kort.

Vil du vide hvordan jeg gør?

Når jeg kommer hjem til mine kunder, så har jeg altid en masse forskellige farveprøver med, så vi prøver os frem. Selvom jeg har 10-15 forskellige “hvide farver” med, så ender vi altid kun med 2 eller en, der kan være en mulighed.

Selvom en farve har virket et andet sted, så er det langt fra sikkert, at den kan bruges her. Fordi lysindfaldet er et andet, pærerne giver en anden farve lys, deres ting og billeder simpelthen ikke spiller sammen med farven.

Nogle farver virker grønlige, andre bliver lyserøde, nogle er kolde i deres udtryk.

Kort sagt, er det temmelig drilsk. Og udfordrende, selvfølgelig.

Forskellige lyse farver

3 trin til at vælge rigtigt

Selvom du skal vælge en helt enkelt farve, så er det svært at finde den rigtige. Her er 3 ting du kan gøre, når du skal vælge:

1.

Når du står og kigger på forskellige farver i butikken kan du se, om farven bliver i retning af noget rødlig, grønlig, gullig eller sandfarvet. 

Det er let at se i butikken, men prøv at lån en prøve med hen til vinduet,
så du ser farven i dagslys

2.

Brug udelukkelsesmetoden. 

Vil du have en rødlig, sandfarvet, grønlig eller gullig? 
Virker farven varm, rolig eller kold?

3.

Er du i tvivl, så lån/eller køb et par halvstore farveprøver. De skal være mindst A4 for at du kan se det ordentligt hjemme hos dig.

Hvis du vakler mellem 2-3, så kan du også vælge at købe et par farveprøver, som du kan male op på noget tapet eller andet større stykke papir. 

Lad det tørre, og hæng det op på væggen, helt ind i hjørnet eller helt hen til vinduet. På en måde hvor du kan fornemme, hvordan farven vil komme til at se ud, hvis du vælger den.

Farveprøve direkte på væggen

Du kan også male farven op på din væg, så du kan se, hvordan den kommer til at se ud. Det vil jo blive malet over med maling igen. Vælger du denne løsning, har du ikke mulighed for at flytte prøven rundt på de forskellige vægge, og se hvodan farven tager sig ud, når lyset rammer.

Prøv gerne at se farverne i både om dagen og om aftenen. De kan nemlig se forskellige ud, alt efter lyset.

Farvekursus

Jeg ved, at det med farver er vigtigt for stemningen i et rum. I et hjem. Derfor ligger det mig nært at fortælle, at det gør en forskel, når du ikke bare maler det hele hvidt.

På mit Farvekursus fortæller jeg mere om stemninger og farver.
Du kan læse mere om det her

Tak fordi du læste med – jeg håber det kan hjælpe dig med at vælge en god grundfarve til dit hjem.

 

Et billede af din indretningsdesigner

 

De bedste hilsner

 

Anita
Indretningsdesigner & Stemningspilot

 

 

Modtager du endnu ikke et praj i din mailboks når jeg har skrevet nyt på bloggen, kan du skrive dig op her

Vil du have et praj, når der er nyt på bloggen?

Så skriv dig op herunder 

Læs tidligere indlæg