Nogle elsker dem – andre elsker at hade dem!

Silkeplanter er praktiske, de passer sig selv, de ser altid friske ud, de drysser ikke…der er mange fordele ved dem!

Men vandene er delte. Kommer man fra et hjem med grønne fingre og hvor der herskede en uovertruffen evne til at få alting til at spire og gro, så er man sikkert også vokset op med, at silkeplanter er en skændsel at have indenfor sine døre.

Er man modsat fra et hjem hvor der blev vandet blomster på bedste beskub når man lige huskede det, har silkeplanter sikkert været en velaccepteret del af vindueskarmen. Fra min barndom til nu (og ja, der er gået nogle år) er der sket meget indenfor silkeplanter. I dag er mange silkeplanter også så troværdige, at du næsten skal knække bladene på dem, for at se om de er ægte.

Min personlige mening

Personligt er jeg for silkeplanter! I hvert fald hjemme hos mig selv. Jeg har aldrig været god til det med at huske at vande blomster regelmæssigt. Enten får de ingenting eller også overvander jeg. Ikke så smart, og mange planter er døde for mig i årenes løb. Jeg har stor respekt for dem der mestrer vandingskunsten og kan få alt til at gro.

Som med alt andet i dit hjem så mener jeg, at det handler om, om du selv kan lide og acceptere det du har. Synes du – som jeg – at silkeplanter er fantastiske fordi de aldrig går ud, aldrig skal passes men blot står og strutter og stråler rundt om i dit hjem, så er det godt! Det giver dig en god energi og sparer dig for dårlig samvittighed når planterne hænger eller taber alle bladene. Det giver mening for dig!Silkeplanter på badeværelset

Find den løsning der passer dig bedst

Nogle har enkelte grønne silkeplanter på steder hvor andet ikke kan gro. Det er også en god løsning, i stedet for at skulle købe nye friske hele tiden. Det er individuelt hvad man har lyst til at have i sit hjem. Bare det giver dig god energi. Det kan være, at du har brug for at gøre op med din barndoms fordomme om silkeplanter, hvis det gøre dig mere glad i hverdagen.

Har man silkeplanter i sit hjem, så er her nogle gode tips for at få dem til at se mest troværdige ud:

Jeg bruger silkeplanter og blomster i nogle af mine udendørs krukker. Det er nemmere når vi f.eks. er på ferie, og skal have andre til at passe huset. De ser altid friske ud. Har nogle skønne hortensia som er meget livagtige.

Hjælp til at finde de rigtige levende planter til dit hjem

Medbring din plantegning til blomsterhandleren og få råd og vejledning i hvilke planter du skal købe
Medbring din plantegning til blomsterhandleren og få råd og vejledning i hvilke planter du skal købe

Hvis du ikke har grønne fingre, men rigtig gerne vil have rigtige, levende planter, så var det måske en idé at kontakte din lokale blomsterhandler. Tag din plantegning med – måske med indtegnede møbler, samt verdenshjørner. Så kan du få råd og vejledning til hvilke planter der er gode i meget lys, meget skygge m.v. og som du også kan li’.

Jeg har talt med min lokal blomsterhandler Trine fra Vesterport Blomster i Vejle om, hvilke planter der er nemme at holde, hvis man ikke er den strukturerede blomstervander, som jeg. Måske du også kan finde inspiration her:

Et par grønne planter som er nemme at holde. For dig som ikke er den store blomstervander.
Et par grønne planter som er nemme at holde. For dig som ikke er den store blomstervander.

Endelig findes der jo også en del forskellige selvvandingskrukker i mange forskellige prisklasser, hvis det kan hjælpe dig til at holde dine planter grønne:-)

Jeg håber at du nu har ro i hjertet, hvis du har været “skabs-silkeplante-indehaver”. Det er ok, at have silkeplanter så længe du selv har det godt med det. Det er jo dit hjem!

Tak fordi jeg måtte inspirere dig!

Tilbage til Idéer til din indretning