Den anden dag var jeg på besøg hos en kunde, og vi havde en snak om alle de flotte malerier og billeder de havde hængende.

Mens hun talte, kunne jeg mærke, hvordan hun – eller de – nærmest havde et forhold til deres billeder, og det sagde jeg til hende. 

Hun sagde:
 "Det er fuldstændig rigtigt. Det har vi nemlig. Vi har set billederne nogle steder, og nærmest følt, at vi ikke kunne leve uden. Og derfor her hvert billede vi har hængende, en eller anden form for historie for os. Der er ikke noget der hænger her, bare fordi det skal fylde væggene ud."

Jeg synes, det var rigtig smukt sagt, for det er sådan jeg gerne vil have, at du skal have det med dit hjem. 

Du skal have et forhold til dit hjem, og billederne er en af de meget personlige ting fordi, et billede bliver har ofte en central plads i hjemmet, og bliver set mere end en flot vase, der 95% af året står nede i et skab. Billederne hænger på dine vægge og er meget synlige og fortæller noget om dig. 

Du kan godt blive "færdig" med et billede

Billeder og malerier er også noget, man godt kan blive færdig med. Og det er helt i orden. I det øjeblik man køber det, kan man have brug for – og blive fanget af – den farvekombination eller det motiv der er derpå. Men i løbet af noget tid kan man godt blive færdig med et billede og noget andet må til. Det er en del af din proces. Noget andet må til.

Føler du dig tiltrukket af et billede, af nogle farver eller et motiv. Nogle billeder kan nærmest ”sluge” dig helt, så du føler du er i det. Så kan du have det lidt ligesom mine kunder, at du nærmest ikke kunne leve uden det. Andre billeder kan være noget der virker bekendt for dig. 

Mit bjerg på billedet

På et tidspunkt ser jeg et billede med et bjerg på, som er lige præcis det bjerg jeg er blevet ledt op på flere gange i en bestemt meditation. Vejen derop er helt identisk med den jeg har ”gået ”. 

Jeg er simpelthen nødt til at have det billede, for det er faktisk ”mit” bjerg der er derpå.

Positiv stemning

Det er vigtigt at du forholder dig til de billeder, malerier eller fotografier du har, fordi det alt sammen siger noget om dig – og ikke mindst husker på, at de skal gøre noget godt for dig, når du kigger på dem. De skal fremkalde positive følelser og være med til at skabe den gode stemning i dit hjem.

 

Et smukt billede af et bjerg med masser af frodigt grønt
Et billede af din indretningsdesigner

Anita Broberg-Jepsen
Indretningsdesigner & Stemningspilot

Vil du have et praj, når der er nyt på bloggen?

Så skriv dig op herunder 

Læs tidligere indlæg