Måske du selv har prøvet det. At leve i byggerod med ting der flyder, venter på at blive gjort færdige og der er støv overalt.

Det er til at blive skør af!

Når det du i virkeligheden ønsker, er et skønt og harmoniske hjem hvor du kan hygge dig med din familie og gode venner.
Det kan være virkelig belastende og tære på din energi.

Noget så grusomt.
Du bliver helt flad.

Jeg har selv været der!Total byggerod

Mens jeg var gravid præsterede vi at købe drømmehuset. Og når jeg siger drømmehuset, så mener jeg et hus, der med tiden ville blive til drømmehuset. Det skulle nemlig først gennem en absolut gennemgribende renovering. Jeg kunne se mulighederne og derfor så jeg ikke alt det rod det gav. Ikke i starten i hvert fald.

Jeg kom nærmere og nærmere min termin. Målet var at få stuen så meget færdig, at vores senge kunne stå der. Ja, du læste rigtigt. I stuen. Det var der hvor der var størst udsigt til at det kunne nås at få færdigt. Det var også fint. Det skulle nok gå. Papstykker agerede gardiner om aftenen. Behovet blev dækket, omend det ikke var så kønt.

Skjulte det “grimme” gulv

Måske det var redebygger-genet (og min utålmodighed med snart at skabe et pænt hjem) der fik mig til at drysse lidt om mig med diverse effekter. Før gulvbrædderne blev lagt, havde jeg et ægte tæppe med lækre varme farver til at ligge i køkkenet, ovenpå den anordning af metal og spånplade som udgjorde gulvvarmen. De varme farver skabte hygge og gjorde at man næsten ikke så det “grimme” gulv.

indgang.taepper.idesign.dk
Tæpper med lækre farver og en grøn plante kan live op i selv det værste byggekaos.

Hvor der var plads til en grøn plante eller andet der kunne skabe en stemning, blev det sat. Det var med til at give mig en fornemmelse af, at vi nærmede os målet og det gav mig lige lidt ekstra overskud.

Hvad skal man også med rindende vand?

Køkkenet var knap færdigt da vandet gik, og guldklumpen meldte sin ankomst. Men hvad skal man også med rindende vand når man har fået en baby???

Vi klarede den og er i dag rigtig glade for vores hus. Når jeg ser på billederne fra hele processen kan jeg slet ikke forstå at vi kunne leve i det, men det kunne vi, fordi vi havde et mål at gå efter. Og vi vidste at for hver gang vi gjorde noget, kom vi nærmere det perfekte resultat.

Har du et projekt du gerne vil have lavet en køreplan for, så du ved hvad du får ud af alle strabadserne, så er du velkommen til at kigge ind på idesign.dk og få mere inspiration.

 Midlertidig pæn løsning giver god energi

I min datters børnehave har de hen over sommeren være ved at bygge til. Det bliver super lækkert når det nu snart er færdigt. Jeg havde nogle dage tænkt på, at pladen der var enden af gangen så lidt trist ud. Jeg fik at vide, at den på et tidspunkt skulle fjernes og erstattes af en dør.

Og så har børnene selv malet det
Der skal ikke meget til for at få gangen til at virke mere levende. Og så har børnene i børnehaven selv malet det.

Jeg foreslog lederen at lade børnene male på den og give den noget liv. Selvom det måske kun ville blive en måned eller to man skulle kigge på den, så ville den bidrage til en god energi for både børn og voksne. Og tænk lige, at man som barn må få lov at male på en væg. Det er da fedt.

Du kan også gøre det…

Tænk over, hvordan du kan skabe en god energi i en ombygningsproces. Hvordan du med få ting kan få det til at se bare lidt hyggeligt ud. Mærk hvad det gør ved dig, at der er lidt der højner energien hos dig og din familie.

Måske du vil blive stemplet som skør, men blæs på det. Jeg er overbevist om, at dine lysestager i den halvfærdige vindueskarm og blomsten på campingbordet midt i byggerodet vil gøre en forskel. Og det vil kunne mærkes af alle. Prøv bare…

Har du lyst, så del gerne dine oplevelser med at skabe god energi midt i kaos i kommentarfeltet herunder.

Ha’ en afslappende weekend med et twist af nips.

P.S.

Kender du nogen der også gerne vil inspireres, er du velkommen til at sende dette indlæg videre til dem – TAK
Har du lyst til at få et praj når der er nyt på bloggen, så skriv dig op her.

Tilbage til Idéer til din indretning