Brevkassen har fået et spørgsmål, og det lyder sådan her: 

Hvordan bliver vores hus hyggeligt udefra?

Vi bor til leje ud til en trafikeret vej. Hvordan kan man gøre det ydre hyggeligt. Over til naboen er der en hvid mur som går ned i trin. Det nederste trin kunne være rat at dække lidt til med planter fx. Men toppen af denne mur er rund og derfor kan der ikke placeres plantekasser derpå.

Vi har plantet roser op af vores mur ud til vejen, som til sommer bliver rigtig fint og hjælper lidt på hyggen. Håber du kan hjælpe os
Kærlig hilsen

Svar på dit spørgsmål, Anne

Tak for dit spørgsmål.
Jeg vil give nogle tips til, hvordan I kan gøre det ydre af jeres hjem lidt mere hyggeligt.

Da I bor til leje, er det begrænset hvad I både må og har lyst til at ofre på forandringerne. Derfor tager jeg selvfølgelig også højde for det i mit svar til dig.

Allerførst, så er det et meget fint hus I bor i. Det ser hyggeligt ud i sig selv med de sprossede vinduer, og det er virkelig fint med roserne I har plantet ud til vejen. Det er godt set, at det kan skabe en forandring.

Det jeg tænker er vigtigt her er, at vi skal flytte fokus væk fra naboen og muren. Det kan vi gøre ved at ”larme” lidt nogle andre steder. Det foreslår jeg at gøre med nogle planter som jeg løselig har tegnet ind på billederne herunder, så du kan få en fornemmelse af, hvad jeg mener. 

I er heldige at der er et par ”rolige steder” bag stålplankeværket, hvor der kan stå noget, uden det bliver klemt i forbi kørslen.

Træk på stregen - og se forskellen

BrevkasseEfter brevkassen

Når der plantes nogle stedsegrønne buske eller smalle træer, så bløder det lidt op på den hårde hvide mur. Det vil mere give følelsen af en hæk, selvom den er plantet i kasser.

Brevkasse

Krukken ved postkassen får det også til at se mere hyggeligt ud. Her kan dels være noget stedsegrønt og dels nogle blomster/løg der hører til årstiden. Måske også en lanterne i den mørke tid.

Endelig kan væggen over postkassen, måske bruges til et kæmpe hjerte i juletiden, en stor krans evt. lavet på en hulahopring, et æg til påske (det er ret nemt at lave hvis du har mange birkegrene og noget ståltråd) eller andet, i stort format.

 Alt sammen for at tiltrække lidt opmærksomhed ind til jeres hjem. 

Dagens tip var altså: Flyt fokus

Jeg håber du har fået nogle idéer til, hvad du kan gøre for at fremme hyggen udenfor jeres hjem. Det er ikke meget der skal til, men jeg ved at du vil kunne mærke en forandring med det samme.

Har du lyst til at få endnu flere idéer til, hvad du kan gøre for at “opgradere” dit hjem udefra, så har jeg lavet et kursus med en masse videoundervisning, som giver dig endnu flere idéer til det. 

Du finder kurset her: Indret udenfor dit hjem

Du kan også skrive til Brevkassen

Brevkassen besvares på enten podcast eller her i bloggen. Det kommer lidt an på, hvornår spørgsmålene kommer ind. Du kan skrive dit spørgsmål til Brevkassen her

 

Tak fordi du læste med

Et billede af din indretningsdesigner

Anita Broberg-Jepsen
Indretningsdesigner & Stemningspilot

Læs tidligere indlæg

Vind et indretningsparty

Konkurrence For at “skyde” efteråret igang, udloddes 1 IndretningsParty med IDE:SIGN – Værdi 1.800,- Du kan invitere 6-8 veninder og I

Læs mere »