Men lad det alligevel ikke vare for længe…

Det kan tage lang tid, at få skabt personlighed i et hjem. Selvfølgelig alt efter hvor mange ting du har, og hvor mange kvadratmeter der skal beboes.

Er du helt ny i at skulle skabe dit eget hjem, er det ikke sikkert, at du har så mange ting til at gøre det personligt.
Måske er du helt ung og lige flyttet fra teenageværelset.
Måske er du blevet alene og har haft en afsindig trang til at rydde op i dit liv og stort set kasseret alt, der mindede dig om din fortid.

Så skal du til at skabe dig et hjem som passer til dig, som afspejler din personlighed og får dig til at føle dig hjemme.

Det sker ikke over en nat, det ved vi godt, begge to.

Sæt i gang

Om du er flyttet i noget nyt, noget andet eller blot har tømt et rum helt for at male og gøre i stand, gælder der det samme. Du har muligheden for at starte på en frisk.

Step #1

Når alle de store ting er kommet på plads, er det en god idé at begynde at sætte dine yndlingsting på plads på skænke, i vindueskarme og andre steder, hvor du synes der skal dekoreres.

Det kan være små billeder til at stå, figurer, vaser, lysestager, lamper m.v. og husk også at tilføre nogle grønne planter. Det giver et autentisk liv, som du ikke kan undvære.

Det kan godt tage ca. 14 dage at finde dig til rette med, hvad der skal stå hvor. Og evt. hvor meget der skal stå hvor.

Mærk efter, og flyt lidt rundt og se, hvor det ”virker” bedst.

Step #2

Væggene kan virke meget stor og bare (og de er sikkert også hvide) og så længe du ikke har noget på dem, virker det ikke rigtig flyttet ind, vel?

Har du billeder, hylder, en sættekasse, tallerkenrække, masker eller andet til at hænge op, så prøv at danne dig et overblik over det. Vi forudsætter, at du har forholdt dig til, at det er noget du har lyst til at fylde dit hjem med.

Så er du allerede langt i din proces om at placere tingene.

Her er du ca. nået en uges tid længere end de første 14 dage – altså 3 uger fra du flyttede ind.

Step #3

Hvis du ikke allerede har gjort det, så prøv at sætte f.eks. billedet på skænken eller gulvet, dér hvor du har tænkt dig at det skal hænge.

Gå og kig på det og se, om det tager sig godt ud der. Eller om det vil gøre sig bedre et andet sted.

Vær ikke bange for at hænge ting op, når det føles rigtigt med placeringen. Det er med til, at du bedre kan se at du er kommet et stykke vej. F.eks. hvis du hænger hylderne op, så kan du sætte nogle ting på og så ser det pludselig mere beboet ud.

Et godt tip

Sørg for at have lidt af vægmalingen og noget fint spartelmasse i skabet, så du kan lappe evt. huller der bliver boret i forkert højde eller størrelse. Gør du dig umage, kan du sagtens gøre det pænt igen.

Fortsæt rundt i dit hjem og sæt dig som mål, at have hængt alt op inden der er gået 30 dage fra indflytningen.

Så begynder du nemlig hurtigere at føle dig hjemme i det nye.

Ting tager tid – jeg ved det

Skal du finde det helt rigtige billede til stuen, det hyggelige hjørne eller køkkenet, skal du selvfølgelig ikke bare plastere det til med noget tilfældigt.

Det er ikke det jeg siger.

Du skal selvfølgelig finde lige præcis dét, du kan li’ og som passer til dig.

Men…

Rigtig mange går i stå, når de måske blot mangler et enkelt billede eller to, og så går der 1, 2, 10 måneder, som så bliver til år, uden de får gjort deres hjem personligt. Til sidst bliver de hjemme-blinde og ser det ikke. Men det kan mærkes, og der er ikke den balance, de ønsker sig.

Derfor, puffer jeg lidt blidt og kærligt til dig her.

Fordi du fortjener det bedste.

At komme hjem til det hjem – DIT hjem – som gør dig glad og gør, at du får mere energi og overskud i dit liv.

Kærlige puf fra mig til dig