Da jeg kom hjem fra frisøren og  havde fået ny frisure – en kort page – var det ikke ligefrem glæde der stod i øjnene på mine børn. “Det skal være længere”, “det er ikke pænt til dig” og “jeg kan ikke holde ud at se på dit nye ansigt” var nogle af kommentarerne fra mine ellers meget søde og rare drenge.

Min nye frisure, som bestemt ikke vakte begejstring hos mine vane-børn
Min nye frisure, som bestemt ikke vakte begejstring hos mine vane-børn

Kigger jeg bag kommentarerne forstår jeg dem jo godt. Deres mor var forandret. Al den tid de kan huske har mit hår gået til skuldrene. Hvorfor skulle det pludselig være anderleds? Hvorfor lave om på noget der fungerer så godt. Deres trygge base. De vænner sig til det, det ved jeg, men synes at reaktionen var interessant.

Med min erfaring som Neo Feng Shui rådgiver og indretningsdesigner ved jeg, at det ofte er forandringer i vores liv som gør, at vi trænger til forandringer i de fysiske omgivelser. Det kan være et nyt job, forandringer i familieforhold, en rund fødselsdag m.m. der sætter gang i processen.

Når jeg møder mennesker der har lyst til at skabe forandringer i deres hjem, er det heller ikke altid begge parter der mener, at forandring er nødvendig. Møblerne står jo fint som de gør og det fungerer. Hvorfor lave om på det?

Man kan se det sådan, at hvis alt omkring dig forbliver det samme, så forbliver du også den samme. Bliver i de samme mønstre og vaner. Det er trygt og rart, og alt er som det plejer. Måske du kender et sådant hjem? Jeg tænker lidt på ældre mennesker. Mine bedsteforældre. Jeg husker ikke, at deres hjem nogensinde har set anderledes ud – og ej heller at de forandrede sig, som jeg husker det.

Er du i udvikling , rent personligt, har du også brug for at dine fysiske omgivelser forandres

Det vil understøtte din udvikling og den proces du er i. Give dig ny energi til din hverdag og fremmer processen. Hvordan du kan bruge dine omgivelser konstruktivt i denne udvikling har jeg stor erfaring i via Neo Feng Shui. Det er MEGET interessant.

Derfor ser du ofte, at unge og midaldrende mennesker (i mit univers spreder det sig fra 25-60 år) maler, møblerer rundt eller flytter ca. hver 5-7 år. Det er forandringenes vinde der blæser. De er ikke “groet fast” endnu, men trænger til noget nyt for at holde sig igang.

Med min nye frisure trængte jeg også til noget nyt. Træt af det gamle – hår, altså. Men jeg ved også, at når noget forandres i det ydre, så sker der også noget indeni. Måske det er fordi der i disse dage sker så meget nyt på min hjemme side. Jeg er ved at gøre den “mere mig” og det er en fantastisk proces. Du er velkommen til at følge den:-)

Har du lyst til at læse mere om vaner – så læs tidligere indlæg: Toiletrullevanen – har du en og Ferie giver tid til reflektion

Med ønsket om en dejlig sensommerdag

Anita (med den nye frisure)
Indretningsdesigner

Hvis du vil vide mere om hvordan omgivelserne påvirker dig – så kontakt mig her