For en del år siden da jeg var til en firmafest uden ægtefæller, gik det for alvor op for mig, hvor meget vanemennesker vi er. En herre havde været på toilettet og kom tilbage og udtrykte sin humoristiske vrede over, at toiletrullen vendte forkert!

Det skulle så vise sig, at stort set resten af forsamlingen også havde en mening om “at hænge foran” eller “hænge bagved”.

Behøver jeg sige, at denne – for mig – spritnye iagttagelse affødte så meget latter, at det kunne mærkes i mavemusklerne dagen efter.

Det interessante i hele denne “sjove” opdagelse var, at det viste sig, at i næsten alle hjemmene, blev rullen vendt “rigtigt” hver gang vedkommende var på toilettet.  Det vil jo sige, at der også var en der vendte den den anden vej. Også den rigtige vej – det afhænger af øjnene der ser. Sådan kan et langt liv nok gå, før man får talt om det.

Toiletrulle-vanen, IDE:SIGN

Måske har du også nogle ting du gør – næsten uden at tænke over det. Løfter du f.eks. altid æggekogeren for at få fat på brødristeren som du bruger dagligt? Og æggekogeren bruger du næsten aldrig? Eller har du håndklæderne liggende i det højeste skab selvom det ville være mest praktisk for hele familien at de lå længere nede?

Vaner er mange ting – nogle er rigtig gode såsom tandbørstning og håndvask, mens andre med fordel kan ændres og være med til at gøre din hverdag lettere. Sæt ord på, tal om hvorfor I gør netop sådan, og du vil sikkert blive nogle sjove oplevelser rigere.

Rigtig god weekend

Anita

P.S. Jeg er på “foran-holdet”