Der er en grund til, at jeg kan have mit job som indretningsdesigner.

Det kan jeg fordi, jeg har en evne til at se tingene for mig. Forestille mig hvordan det kommer til at se ud. Med farver, puder, tæpper, omrokering m.v.

Det kan jeg faktisk så meget, at hvis jeg sammen med en kunde har gået rundt i flere rum og talt indretning, så kan jeg blive helt forskrækket når vi vender tilbage til det første fordi, det for mig allerede VAR lavet om. Det har jeg tit trukket på smilebåndet af.

Nå…det er noget jeg kan.
Og det vil jeg gerne lære fra mig.

For en del år tilbage holdt jeg kurser i indretning. Det var 1-dags kurser, hvor der blev fyldt godt på, og hvor jeg øste ud af min erfaring. Det var noget jeg virkelig nød i fulde drag.

Dét at få kursisterne til at opdage hvordan de kan arbejde med deres omgivelser. Hvad farver og former gør ved dem, og hvordan det hele kan forenes og blive til den stemning de ønskede sig.

Det var fantastisk.

Tiderne ændrede sig…

De første kurser holdt jeg i 2005, mener jeg, og der er sket meget siden da. I 2007 flyttede vi privaten og virksomheden til Vejle. Her havde jeg en lang periode hvor jeg ikke havde tid til at sætte kurser op, og det var jo positivt for mig. Det har dog altid luret, det med at få lov at lære andre noget. Det giver mig noget helt specielt.

Jeg elsker det!

Via en aftenskole satte jeg nogle kurser op, og der kom også tilmeldinger men ikke nok til at de ville gennemføre. Lidt en skam, men der er jo også noget økonomi i det for dem. Jeg har kunnet følge at flere har prøvet det samme, men at kurserne også her er blevet aflyst.

Jeg tror det er en generel ændring i vores samfund, at vi ikke har tid og lyst til at binde os. Hverdagen er travl nok, og så bliver sådan noget selvrealiserings-noget sat bagest i køen.

Det har længe spøgt i mig at lave et online kursus, med de fordele der nu er ved det. At man selv kan bestemme hvornår man tager næste modul. At man kan spise imens eller for den sags skyld sidde med fødderne i vand og en ansigtsmaske på.

Bare for at være god ved sig selv på alle måder.

Jeg måtte give køb på nærheden

Jeg holder rigtig meget af at have mennesker foran mig når jeg underviser. Elsker at kunne se i deres øjne når 5-øren falder eller når det jeg siger, slet ikke trænger ind og jeg må finde en ny måde at forklare det på.

Den nærhed har jeg hele tiden vidst at jeg var nødt til at give afkald på, med et online kursus. Jeg tror også at det er derfor det har været så længe undervejs.

Men det var svært.

Det kan være ligesom et skab eller et andet møbel man godt ved man skal skille sig af med. Fordi det er nødvendigt for at komme videre, men det er ikke nemt. Det tager tid og det er helt normalt.

Når et kursus bliver online og det er kursisterne selv der skal læse sig til det hele, var det enormt vigtigt for mig at det jeg skrev, kunne forstås og bruges. Ellers ville det jo ikke være noget værd, og dem der købte kurset ville stå med flere spørgsmål efter købet end før. Det måtte ikke ske.

Testpiger

Jeg søgte efter nogle testpersoner og heldigvis meldte der sig rigtig mange. Jeg var nødt til at trække lod, da jeg kun skulle bruge 5.

Jeg fandt nogle rigtig gode piger.
Virkelig.

De har kløet på og givet mig en masse feedback så jeg kunne gøre det endelige produkt endnu bedre. Deres tilbagemeldinger var guld værd. Heldigvis forstod de godt, det jeg havde skrevet. De kunne også lave øvelserne og få noget ud af det. Men alligevel var der en masse finjusteringer som jeg lige skulle have fixet inden jeg kunne søsætte kurset: Balancekunst

Jeg er jo også perfektionist.

Nu lever jeg jo af at få nye idéer og det elsker jeg. Der er bare det ved det, at det ikke altid er nemt, når jeg har nogle projekter jeg SKAL have færdige. Men…det lykkedes mig at komme i mål med kurset.

Det føles godt, at jeg nu får lov at hjælpe endnu flere mennesker med min viden om hvordan omgivelserne påvirker os, og hvordan vi kan drage nytte af det.

Det gør mig virkelig glad.

Balancekunst

Kurset hedder Balancekunst fordi, det er en kunst at skabe balance i sit hjem. At finde ud af hvad der skal til for at få den rette stemning i et rum. Og hvad der måske ikke skal være så meget af, selvom man troede det. Det er det man kan lære på kurset og have glæde af den viden resten af sit liv.

Det siger sig selv, at jeg ikke kan hive al min erfaring ud og skrive den ned så den lander i alles hoveder. Ej heller kan jeg videregive min evne til at være visuel, men jeg kan give nogle værktøjer videre som du vil opleve giver dig helt nye briller med hensyn til dine omgivelser. Det er de værktøjer du skal arbejde med, for så bliver du skarp til at se hvad du mangler og hvad du evt. har for meget af.

Kurset lærer dig at finde frem til den rette stemning i et rum. Skal den være meget aktiv eller skal den være hyggelig? Har du brug for at kunne koncentrere dig eller skal du lade tankerne flyde og få nye idéer?

Har du lyst, kan du læse mere om Balancekunst på idesign.dk

UPDATE:
Kurset indeholder nu også en masse videoer med forklaringer til, det materiale du også får på kurset. Og det har ændret navn til: Forstå din indretning til bunds

Jeg er glad – tak fordi du læste med om min proces.

De bedste hilsner

Læs et tidligere indlæg: Tænk, at en som dig findes