Sidste del af processen omkring oprydning i indretningsdesignerens kælder…

Vi har fået taget hul på proppen

Det der helt konkret gjorde udfaldet til, at der blev mobiliseret en “oprydnings-energi” var nok, at jeg er begyndt at sy. Maskinparken rummer nu både en symaskine og en overlocker. De står på et bord i stuen, hvilket jo ikke er optimalt. Da muligheden for at få et stort klippebord opstod, tog idéerne pludselig fart. Eneste mulighed for placering af det store bord var i kælderen. Det bevirkede at nogle skabe skulle flyttes, så kunne der endelig sættes radiatorer op, den nye kælderdør (som har stået i garagen i 7½ år) kunne sættes i, skabe rokeres så der ville blive skabt et syrum til mig og maskinerne samt et andet lækkert rum til at klippe stof i til alt det jeg – forhåbentlig – får tid til at sy.

…men for at alt dette kunne realiseres, skulle der ryddes op! Det der hele tiden har været vores akilleshæl. Den gigantiske “prop” som virkede uoverskuelig. Uden ende og begyndelse.

Benzinen er nye idéer og drømme
Benzinen på vores motor

Det er sjovt at opleve, hvad nye idéer og tanker kan drive frem hos os mennesker. Udsigten til et godt resultat er blevet benzinen på vores motor herhjemme. Vi kan se, at det bliver super godt når vi når til enden. Jeg, personligt, elsker også selve vejen til målet. Den er lærerig og givende på mange områder. Nye idéer fødes, vendes og er medvirkende til, at det endelige resultat bliver endnu bedre end først tænkt.

Vejen til målet

For ikke at drukne i dette store projekt og miste energien på det, valgte vi at starte med at bruge 1 time hver aften på projektet. Børnene blev puttet og vi gik “i dybet”. Når indstillingen til projektet er god og der ingen modstand er, kan man nærmest udrette mirakler på den time.

Og ja, indrømmet, vi kunne ikke nøjes med en time. Blev jo helt grebet af det!

Den første trailer er fyldt!

Vi har kun været i gang to aftener, og det har virkelig rykket. Der er allerede fyldt den første trailer til genbrugspladsen, leveret aflagt børnetøj til den lille kusine og fundet flere ting som vi ikke skal bruge mere, men som vi ved, at der er nogen i familien der har efterspurgt. Det hele skal nok gå op. Og det føles FANTASTISK!

Målet er selvfølgelig langt fra nået, men vi er godt i gang. Det giver blod på tanden og jeg er overbevist om, at vi når til enden. Jeg, med et skønt syrum og min kære mand med det fedeste værksted (og mon ikke jeg får lov at komme med et par gode fif til indretningen)

Brug løs af vores erfaringer – hvis du kan

Om du har et projekt der ligner vores, et større eller mindre, så håber jeg at du bruge nogle af vores erfaringer. Måske du allerede nu ser på dit hjem med nye øjne og får lyst til at gå i gang med et skab, en skuffe eller et helt andet sted.

Husk på, at det er din indstilling til oprydnings-projektet der sætter dig i gang.

En personlig oprydnings-plan

Du kender dig selv bedst. Lav en oprydnings-plan som passer til dig. Er det en skuffe om dagen? om ugen? Eller er du mere til, at du skal tage dig ½-1 time før du spiser eller måske står du lidt før op? Du skal mærke efter hvad der er bedst for dig – så får du nemlig det bedste resultat, og det handler jo om at nå i mål!

Du kan måske finde lidt inspiration i tidligere indlæg om oprydning:

Endelig er kan du få hjælp i min bog: Hold Orden – en omsorgsfuld oprydningsguide

Jeg ønsker dig al mulig god energi med din proces – stor eller lille. Håber den vil give dig fornyet energi og overskud til at gøre de ting du holder allermest af.

Ryddelige hilsner

Benzinen er nye idéer og drømme