Vores Påskeferie var i år dedikeret til ét bestemt projekt:

At bygge en hule i det store træ i haven!

bygcollage.reduc

Idéen opstod for nogle år siden, da træet blev “kronraget” men først i år, var vi klar til at gå i gang.

Som altid, er fundamentet vigtigt. Er det ikke i orden, kan man bygge nok så meget fint ovenpå, men det vil ikke holde. Det gælder i alle livets facetter fra fysisk byggeri til f.eks. etablering af en virksomhed, parforhold m.m.

Allerede fra starten kom børnenes tålmodighed på prøve. Det gik jo ikke ligefrem stærkt fremad. En solid og rolig opbygning startede og efter ca. 1 dags tid kunne de komme med op på platformen og fornemme højden, og hvordan det ville blive at have en hule deroppe. Med store øjne kom de ned – jeg kunne se, at de kunne mærke helt ind i hjertet hvor godt, det ville ende med at blive.

Hele processen med at se fremgangen var fantastisk – ikke mindst for børnene, som virkelig satte pris på hver ny ting der kom på hulen. Det tog lang tid – i starten – at se forandringer, men som projektet skred fremad, tog det fart. Da der var kommet rækværk på, kunne de også være med på platformen og hjælpe til.

hulecollage.idesign

Min rolle i byggeriet var mest i forplejningen, men mine drenge ville gerne, at jeg indrettede træhulen til dem og at det skulle være en overraskelse – tror de har set for mange boligprogrammer;-) Jeg var glad for tilliden og gik i gang med at tænke tanker.

Det affødte en masse besøg i byens genbrugsbutikker. Stilen skulle være lidt rå, drenget, hyggelig og funktionel på samme tid. Ved sådan et projekt, ved jeg først hvad jeg skal bruge, når jeg ser det. Jeg fandt de skønneste platter med guld og fugle, en plyspude, nogle dåser til diverse opbevaring samt det fantastiske runde tæppe der ligger på gulvet – se billederne. Og ikke at forglemme: et barometer, så de kan følge med i vejret.

byg6a

Da stilen var lagt, gik jagten ind i vores egne gemmer. Her fandt jeg nogle puder jeg syede for 12 år siden, havehynder fra nogle, for længst kasserede havemøbler, en stor hovedpude og nogle plaider. Kisten, er fra min barndom – blot malet, og den gamle skammel blev kortet lidt af, så den kan bruges til bord.

Kryds og bolle spillet har min mand lavet i skolen, Anders And blade havde vi masser af på loftet, et spil Yatsy skulle der også være samt et almindelig spil kort, dyrekort m.m. Lidt nostalgi skader bestemt ikke.

Behøver jeg sige, at drengene var vildt begejstrede for deres nyindrettede træhule? Der er skabt et fristed med plads til at være sig selv, spille med vennerne, læse et blad eller en god bog – og så lige den lille detalje med “Snore-systemet” hvori der kan sendes forsyninger direkte fra køkkenet til hulen;-)

Alle indretningsopgaver er for mig spændende. Om det – som her – er en træhule, en lille lejlighed, et stort hus eller en virksomhed er ikke afgørende. Det handler altid om at skabe rammer der passer til dem, der skal opholde sig i dem, og det skal gøres med respekt for deres ønsker og behov.

Vil du vide mere om hvordan du kan få gode idéer til dine projekter, så læs mere på www.idesign.dk

Tak, at du kiggede indenfor i hulen 🙂

Tilbage til Idéer til din indretning