Jeg lever jo af at få gode idéer og det hænder også, at det sker hjemme hos mig selv. Ikke at vi laver om hele tiden, for det sker faktisk ikke så tit. De ting vi får lavet fungerer nemlig så godt, at det ikke råber til himlen om at blive lavet om.

Da vi renoverede huset for 10 år siden fik vi lavet mange fine løsninger, som vi stadig er rigtig glade for. Vi nyder funktionaliteten i vores hjem hver eneste dag.

"Dog er der en ting der på det seneste har generet mig.
Måtten lige indenfor vores hoveddør og til dels vores gulv i entréen."

Måtten

Da vi i sin tid fik måtten, var det den der satte farve på rummet. Den var medvirkende til at skabe en sammehæng med krukker, stager og billeder. Den var fra et firma der hedder Arte Espina. De havde, og har stadig, en måttekollektion i flotte farver, der kunne vaskes i maskine. De var smarte, og dét med at de kunne vaskes var helt nyt dengang. I dag findes der mange vaskbare måtter.

Linoleumsgulv

Efter at have haft et par måtter af den slags og fået et par børn mere, måtte vi konstatere, at det var nødvendigt med en ny måtteløsning. Tiden var både til en ny måtte men også fordi at vores skønne klik linoleumsgulv Marmoleum ikke havde godt af våde sko i regn og snevejr. Ikke på selve pladen, men i samlingerne.

Action!

En idé blev født, og vi skulle have en fast måtte ca. 80 cm. indenfor døren. Gulvet skulle tages op, og måtten lægges ned. Alt var godt. Det var planen, og måtten blev bestilt.

Kort før sengetid, den dag hvor måtten var landet hos os, fik jeg en ny idé. I sådan en situation priser jeg mig virkelig lykkelig for, at min mand besidder en stor portion tålmodighed, og at han også er velsignet med både kreativitet og har hænderne skuret virkelig godt på.

Den nye idé

Min nye idé bevirkede, at vi slet ikke kunne bruge det stykke måtte vi havde købt. Det skulle være større. Min nye idé gik ud på, at måtten skulle følge de skrå linier i gulvet og gå hen og dække det sted, hvor det meste fodtøj normalt står.

På en og samme tid var jeg stolt af og beklemt ved min nye idé. Stolt fordi jeg kunne mærke at det ville blive SÅ godt. Beklemt fordi det stykke måtte vi havde nu ikke kunne bruges alligevel.

Gulv i entré med maatteløsning
Entré_ny_ide_ idesign

Når idéen ER god

Selvom klokken var 23 den aften, blev den nyfødte idé vendt. Jeg fik at vide, at det ikke var den dårligste idé jeg havde fået – OG at det heller ikke var kommet på det værste tidspunkt. Min kære mand kunne godt se fidusen i det. Skønt.

Fordele

Den største gevinst ved den nye idé var, at vi nu ikke længere skulle passe på med vådt fodtøj, da måtten har gummibagside og derfor kan tåle vandet.

Ydermere kunne jeg se for mit indre øje, at det ville se smaddergodt ud, når måtten fulgte linjerne i gulvet.

"Vi bestilte et nyt - og større - stykke måtte."

I lørdags blev gulvet så brækket op, der blev lagt isoleringsplader og måtten kom på. Det blev præcis så godt som jeg havde set for mig. Tror jeg har sagt det mindst 20 gange til min mand denne weekend. Jeg er så glad. Det er så brugbart. Funktionelt, praktisk og pænt på samme tid.

Herunder er billedet set fra hoveddøren:

Før og efter løsning

Skinnerne gør lige det hele komplet. Jeg elsker når de er skåret perfekt i smig og at der er kælet for detaljen. Det skal min mand have æren for. Han er virklig en dygtig håndværker.

Her er entréen set fra indgangen til resten af huset:

En smuk måtteløsning

Når jeg ser den nye løsning, tænker jeg: “hvorfor i alverden kom jeg ikke på det før?”

Alle kan blive blinde – også jeg

Sådan er det med det man er i til daglig. Man kan let blive blind. Også jeg, når det handler om mine egne omgivelser som i det daglige fungerer fint. Det er først når jeg SKAL til at tænke en ny løsning ind, at jeg sætter “de små grå” i gang på den nytænkende måde.

Jeg nyder nu hver dag, at jeg fik den nye idé. Det fungerer bare SÅ godt (jeg ved godt at jeg har sagt det før). Og det gør mig virkelig glad. Hele tiden.

Og det første stykke måtte…det kan vi bruge til vores kælderindgang. Hvor heldig kan man være, at det lige passer perfekt i målene der 🙂

Måske har du også noget der skal ny tænkes hjemme hos dig?

  • Prøv at tænke ud af boksen.
  • Lad dig ikke begrænse af hvad der kan lade sig gøre.
  • Tænk alle mulige og umulige idéer som kommer til dig, igennem.
  • Skriv dem ned
  • Tegn dem
  • Og lad så de bedste leve, og arbejd videre med dem

 

Synes du det er svært at se på dit hjem med nye øjne, vil jeg gerne hjælpe dig på vej.

Du siger bare til, så gør vi det sammen.

De gladeste hilsner

Anita