Det’ privat!

Soveværelset er det mest private rum i hjemmet. Det er her du er helt dig selv, overgiver dig til søvnen og slapper helt af. Du lægger dig oveni købet ned, så du er slet ikke klar til at ”forsvare” dig. Du er sårbar. Derfor er det vigtigt, at du er tryg her. Tryg ved at lade søvnen og den forsvarsløse tilstand tage over.

Tryghed kan du få af mange ting. Ofte giver et andet menneske dig tryghed, men hvis du er single, har du ikke en til at gøre dig tryg. Her tænker jeg dine omgivelser ind. Hvordan du kan bruge dem til at skabe tryghed. Det kan f.eks. gøres med farver, stemning, stil m.v.

Hvordan skaber jeg tryghed

De brunlige og gule farver skaber ro og tryghed. Hermed ikke sagt, at du altid skal male dit soveværelse i disse farver, blot være bevidst om, hvad de giver dig. Det kan være et billede med disse farver i, det kan være en væg, gulvtæppet, gardinet, sengetøjet eller andet du tilfører denne tryghed med.farver_skaber_tryghed

Instinktet

At sætte sengen med den ene langside op mod en væg, kan også være med til at skabe tryghed for nogen. Det gør, at der kun er en side fri, og man har et roligt og trygt hjørne at ”putte” sig i. Det handler om, at vores instinkt siger os, at vi ikke skal ”blotte” os, men sørge for at have overblik og søge tryghed.

Det er kun dig der bestemmer

Er du single, skal du ikke spørge nogen til råds, eller gå på kompromis med dine ønsker og behov. Hvis du er ”huletypen” som bare elsker at sove i et lidt mørkt rum, helst under en skråvæg eller med møbler af mørkt træ, så kan du gøre det. Fordi det gør DIG tryg.

Er du dybt romantisk i dit indre, så er det frem med flæser, blonder og himmelseng, eller en anden romantisk stil som du tiltrækkes af. Lev det igennem her, hvis du f.eks. synes det bliver for meget i stuen, men du stadig gerne vil have det et sted. I dit mest private rum.

Er du mere til det enkle, lyse, lette og meget stilrene, så er det jo sådan dit soveværelse skal se ud. Hvis DU har det bedst med det. Det er ene og alene dit valg!

Ingen færdig opskrift

Dit hjem udtrykker din personlighed. Og dit soveværelse, din inderste personlighed. Det du har brug for at være i, for at føle dig tryg og få den bedste søvn. Der findes ingen færdig opskrift på det perfekte soveværelse og det fordi, at vi alle er forskellige. Og heldigvis for det!

Sovgodt_shop_billede
I indretningsguiden Sov Godt kan du få flere gode tips til at indrette et soveværelse der fremmer den gode nattesøvn, så du får mere overskud.

Det bedste du kan gøre er, at mærke efter – helt ned i maven – hvad du vil have det bedst med at ”sove sammen med”. At være ærlig overfor dig selv, er dit vigtigste værktøj.

Har du støj i soveværelset?

Mærk f.eks. efter, om det er rart at sove med skabe uden låger for, høje bogreoler, et skrivebord, en kondicykel eller andet, du har fyldt dit soveværelse med. Nogle har det fint med det, mens det for andre skaber støj. Du skal gøre hvad der føles bedst for dig.

Intuitionen er et godt værktøj

Jeg har skrevet det nogle gange, det med at du selv skal mærke efter. Det er ikke fordi det skal være højtravende men blot fordi, det kun er dig selv der kan mærke hvad du har det godt med.

Derfor kan du sagtens have andre udfordringer med hensyn til indretning, og her har jeg lavet et kursus og en guide: Indret soveværelset der indeholder rigtig mange tips som jeg har erfaret mig gennem min tid som indretningsdesigner.

Måske du kan gøre brug af dem?

Det er næsten som at have mig på besøg, når du tager kurset.

Med ønsket om en god nattesøvn

Tilbage til Idéer til din indretning